[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]

..
دریافت اطلاعات پایگاه
..
:: دوره 1، شماره 3 - ( 6-1399 ) ::
روند تاریخی و نتایج فرهنگی، اجتماعی پیدایش پیشاهنگی در اصفهان
محمدرضا عسکرانی
دانشگاه پیام نور
چکیده:   (1253 مشاهده)
پیشاهنگی از اوایل قرن بیستم میلادی در جهان معمول شد و اصفهان نخستین شهر ایران بود که این شیوه تربیتی در مدارس آن رواج یافت. هدف از این نوشتار، تبیین چگونگی پیدایش و تکوین سازمان پیشاهنگی در اصفهان است که به روش «مطالعۀ روندی» (Trend study) و «اِسنادی» (‌Documentary) و با مراجعه به برخی بانیان این سازمان و استفاده از «تاریخ شفاهی» (‌Oral history)  انجام گرفته است.
پرسش اصلی این است که پیشاهنگی چگونه در اصفهان پدیدار شد و تأثیرات فرهنگی و اجتماعی این شیوه تربیتی در اصفهان چگونه بود.
این بررسی نشان می­دهد، اصفهان نخستین شهر ایران بود که پیشاهنگی در آن شکل گرفت و پیوسته رتبه بالایی در انجام فعالیت‌های آن داشت. فراز و فرود فعالیت‌های پیشاهنگی در این شهر نیز بیشتر ناشی از اوضاع سیاسی بود و دولتی‌شدن این سازمان اگر چه به افزایش کمّی تشکیلات آن انجامید؛ لیکن مانع ژرفا‌یافتن این شیوه تربیتی در بطن جامعه شد.
واژه‌های کلیدی: اصفهان، پیشاهنگی، تعلیم و تربیت، فرهنگیان.
متن کامل [PDF 796 kb]   (24 دریافت)
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تاریخ
دریافت: 1399/9/11 | پذیرش: 1399/11/8 | انتشار: 1399/11/12

نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

Download citation:
Send citation to:

askarani M R. The Historical Procedure of Foundation and Development of Scouts Organization in Isfahan. Journal title 2020; 1 (3) :87-104
URL: http://urbanhistory.khu.ac.ir/article-1-58-fa.html

عسکرانی محمدرضا. روند تاریخی و نتایج فرهنگی، اجتماعی پیدایش پیشاهنگی در اصفهان. عنوان نشریه. 1399; 1 (3) :87-104

URL: http://urbanhistory.khu.ac.ir/article-1-58-fa.html

بازنشر اطلاعات
دوره 1، شماره 3 - ( 6-1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها