[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]

..
دریافت اطلاعات پایگاه
..
:: دوره 1، شماره 3 - ( 6-1399 ) ::
نگرشی بر وضعیت اجتماعی- اقتصادی اصناف و پیشهوران در عصر شاه تهماسب صفوی
علی اخضری
دانشگاه فرهنگیان
چکیده:   (901 مشاهده)
 ایران در زمان شاه اسماعیل صفوی به سبب وجود جنگ‌های مداوم داخلی و خارجی و نبود تدابیر سیاسی- دیوانیِ کارآمد و اسباب گوناگون دیگر، پریشان و فاقد رونق اقتصادی بود. این نابسامانی، با جانشینی شاه تهماسب همچنان ادامه یافت. در ده سال اول حکومت او شرایط لازم برای توسعه پیشه‌وران و اصناف وجود نداشت، ولی در پی  صلح بین شاه تهماسب و حکومت عثمانی، اوضاع کمی تغییر کرد و اقتصاد کشور کمی جان گرفت. اما این وضع چندی بیش دوام نیافت و زراندوزی و بی‌توجهی شاه نسبت به مردم و اوضاع جامعه، مجددا کشور را به پریشانی و بحران سوق داد و در این بین، اقتصاد و مخصوصا اصناف، بیشترین لطمه را دیدند و یکی از نتایج آن نارضایتی و اعتراض مردم بود که بیشتر جنبه اقتصادی داشت و در قیام مردم تبریز در 981ق نمود یافت. بر این اساس، هدف از این پژوهش، بررسی اوضاع اصناف در زمان شاه تهماسب و تأثیر آن بر اقتصاد کشور است.
واژه‌های کلیدی: صفویه‌، شاه تهماسب‌، اقتصاد‌، اصناف، پیشه‌وران.
متن کامل [PDF 742 kb]   (11 دریافت)
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تاریخ
دریافت: 1399/9/7 | پذیرش: 1399/11/8 | انتشار: 1399/11/12

نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

Download citation:
Send citation to:

akhzari A. An outlook on socio – economic status of guilds and artisans In the era of Shah Tahmasp Safavi. Journal title 2020; 1 (3) :73-86
URL: http://urbanhistory.khu.ac.ir/article-1-57-fa.html

اخضری علی. نگرشی بر وضعیت اجتماعی- اقتصادی اصناف و پیشهوران در عصر شاه تهماسب صفوی. عنوان نشریه. 1399; 1 (3) :73-86

URL: http://urbanhistory.khu.ac.ir/article-1-57-fa.html

بازنشر اطلاعات
دوره 1، شماره 3 - ( 6-1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها